Specialisten

Sport/Jongerenwerker

Jaccy van den Enden

Mijn naam is Jaccy van den Enden, vanaf 1 februari 2016 ben ik van start gegaan als sportwerker/jongerenwerker ook genaamd, combinatiefunctionaris voor Stichting Vierbinden. Voor het beschrijven van de taak als jongerenwerker moet je denken aan sociale- en pedagogische hulp binnen de vereniging, met jongeren/jeugd en begeleiders/trainers van het jeugdteam.

Mijn visie is om sport en onderwijs dichter bij elkaar te brengen, waardoor kinderen, jeugd en volwassenen sporten leuk gaan vinden en blijven vinden.

Een combinatiefunctionaris is een baan die gecreëerd kan worden wanneer meerdere organisaties rondom sport en onderwijs gaan samenwerken. Mijn werkzaamheden kunnen worden opgedeeld in sportprojecten, tussen- en naschoolse activiteiten, sporten bij of met de sportverenigingen, sporten op straat, in de buurt of bij de welzijnsinstellingen en een stuk jongerenwerk.

Het is noodzakelijk om het werk van een jongerenwerker inzichtelijk te maken, zodat het helder is welke bindende functie het werk kan hebben voor jongeren binnen de vereniging. Belangrijk is dat de jongerenwerker jongeren opzoekt bij trainingen en wedstrijden, hun cultuur leert kennen en verbindingen weet te leggen en te maken.

Bereikbaarheid

Trainers en leiders kunnen via de jeugdcoördinator bij de sportjongerenwerker terecht. Per coördinator zal bepaald moeten worden of ook trainers de mogelijkheid krijgen de sportjongerenwerker telefonisch te benaderen om de bereikbaarheid van de sportjongerenwerker laagdrempeliger te maken.

Wanneer ik als sportjongerenwerker op het veld aanwezig ben, zal ik bereikbaar zijn voor zowel de coördinatoren als de spelers, trainers en ouders.

Voor eventuele vragen kunt u mij bereiken op onderstaand e-mail adres.

jvdenden@vierbinden.nl

Loopscholing

Loopscholing zéér belangrijk bij jeugdige (voetbal) ontwikkeling

Op scholen, thuis en bij sportverenigingen merken we dat goed lopen minder of geen aandacht meer krijgt bij opgroeiende kinderen en/of hun opvoeders. Dit willen wij bij Sparta’25 ruime aandacht geven.

Goed op je voortenen lopen en je voorvoeten slim gebruiken bij het lopen leveren direct veel voordelen op zoals:

  • Je bent enorm veel sneller en wendbaarder;Looptraining
  • Het kost je minder energie en veel minder kracht;
  • Je ‘schakelt’ veel gemakkelijker naar alle kanten die je op wenst te gaan;
  • Je bent als je goed en slim op je voorvoeten loopt minder vaak geblesseerd aan o.a. je enkel en kniegewrichten;
  • Explosiviteit aan het begin van de sprint;
  • Sprongkracht wordt beter;
  • Je kan sneller reageren op onvoorspelbare spelsituaties; 
  • Als je op je voorvoeten loopt ben je automatisch ook in je hoofd ‘scherper’ op de uitvoering van je (voetbal)coördinatie. (Mindsetting, de gedachte achter de coördinatie van je zintuigen).

Dit zijn al 8 zeer belangrijke argumenten waarom wij (veel) meer aandacht gaan geven aan loopscholing voor jongens en meisjes bij Sparta’25.

Vanaf vorig seizoen zijn we begonnen met het scholen van enkele pupillen trainers. Deze hebben op hun beurt enkele gasttrainingen verzorgt van collega’s in de onderbouw. Op die manier kunnen we leren van elkaars vaardigheden. Bedoeling is dat we in de onderbouw beginnen bij de pupillen en dit steeds verder uitbreiden naar de bovenbouw junioren. We doen verschillende vormen ter voorkomen van blessures (blessurepreventie) en verbetering van de looptechniek en coördinatie. Uiteindelijk bouwen we dit ook nog uit naar bepaalde oefeningen met bal; voebalcoördinatie.

De voetbalcoördinatietraining wordt gedeeltelijk opgenomen in de voetbaltrainingen als warming-up. Daarnaast hebben we als verantwoordelijke opleiders ervoor gekozen om loopscholing nog meer specialistische aandacht te geven. Eefje van Stiphout, docente bewegingsonderwijs, zal voor ons de specialistische loopscholing verzorgen.

Elk team of elke speler kan hiervan gebruik maken. Feit is wel dat we er naar streven dat deze extra looptraining niet ten koste gaat van je teamtraining.

De blokken bestaan uit deze tijden:

 

Donderdag:

18.00   – 18.20

 

 

18.30   – 18.50

 

 

19.00   – 19.20

 

 

19.30   – 19.50


Aanmelden en informatie:

Voor aanmelden, vragen en meer informatie: eefjevanstiphout@gmail.com

Op dit moment is Eefje tijdelijk niet inzetbaar.

U kunt contact opnemen met de assistenten onderbouw of bovenbouw.

 

Locatie:

Op het trainingsveld tussen trainingsveld 1 en wedstrijdveld C in. Spelers die wachten op de training worden opgehaald bij de kleedlokalen.

Techniektrainer

Frans Kluijtmans jr. Meer info volgt.

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25