JO13-1 bekert door

Gepubliceerd op 22 februari 2018

Sparta'25 JO13-1 - Rhode JO12-1 1-0 (1-0)

Door een 1-0 overwinning op Rhode JO12-1 bekeren de groenwitten verder. Deze stand was in de rust al bereikt.

De aanloop naar deze wedstrijd verliep stroef. Een aantal keren was deze wedstrijd al verzet. Vandaag kon de bal dan eindelijk rollen. Problemen met de verlichting op het hoofdveld. Twee lichtmasten waren defect. Met name de hoek bij het laola veld was eigenlijk te donker om te spelen. Maar aangezien deze wedstrijd toch echt een keer gespeeld moest worden werd in onderling overleg met de leiding van Rhode besloten dan toch te voetballen.

In de competitie hadden we onlangs de JO13-1 van Rhode verslagen. Dat was een vervelende wedstrijd en dan ging het niet alleen over hetgeen er in het veld gebeurde. Het selectieteam van de "eerstejaars D" zou een hele andere wedstrijd worden. Een echte bekerwedstrijd.

Buiten de lichtmastproblemen hadden onze groenwitten de nodige personele problemen. Niels en Lenn waren ziek en tot overmaat van ramp viel Yari tijdens de warming up geblesseerd uit. Ook Sil was niet fris van vakantie teruggekomen maar zou toch starten. In allerijl werd Yaden de Groot van JO13-2 opgetrommeld om het team te komen versterken. 

In de wedstrijdbespreking komen als belangrijkste taken naar voren: het bewegen zonder bal en het positiespel in balbezit. Ook het druk vooruit bij balbezit tegenstander is belangrijk vandaag.

In de eerste helft starten we als een pijl uit een boog. Vrij snel prikt Nick met zijn linkervoet de bal precies in het hoekje, onbereikbaar voor de Rooise keeper. Met name het druk vooruit gaat zelfs zo fanatiek dat we hierin ons "doel voorbij schieten". Met name de verdedigers happen te fanatiek op de middelijn bij omschakeling waardoor er voor Rhode gevaarlijke counters (kunnen) ontstaan. Ook zoeken we teveel de drukte op in balbezit en verleggen we te weinig het spel. Dit terwijl er voldoende ruimte is om te verleggen.

In de rust wijst Marijke de ploeg op deze aandachtspunten en starten we fris (en het was buiten behoorlijk fris) aan de tweede helft. Rhode heeft voetballend een heel goed team. In dit team zit vele malen meer voetbal dan hun oudere Rhode vriendjes van JO13-1. In kracht komen ze aan het einde van de tweede helft te kort maar Rhode kan kan heel goed met het koppie voetballen en brengt daar vandaag ook nog een wilskracht met het hart erbij. Een echte bekerwedstrijd. Doordat Sparta'25 in de tweede helft het meest dominant is wordt Rhode veelal teruggedrongen. Maar in onze zoektocht naar de 2-0 kan Rhode op het einde van de wedstrijd nog een keer gebruik maken van de ruimte die Sparta'25 weggeeft hetgeen nog een grote kans voor Rhode oplevert.

Eind goed al goed, een 1-0 overwinning laat onze JO13-1 verder bekeren. Een groot compliment voor het team van Rhode. Goede ploeg, goed voetbal, leuke leiding, en leuk publiek meegebracht, kortom een mooie bekeravond.

 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25