Gebruik van digitaal wedstrijdformulier/ wedstrijdzaken app

Gepubliceerd op 31 augustus 2017

Vanaf dit seizoen wordt het digitale wedstrijdformulier via de Wedstrijdzaken App van de KNVB in gebruik genomen. Voor de jeugd betekent dit dat a.s. zaterdag 2 september bij de start van het jeugd bekertoernooi deze app gebruik moet gaan worden (vanaf JO-13 en ouder). 

In de praktijk betekent dit dat alleen via deze app leiders mutaties in het digitale wedstrijdformulier kunnen doorvoeren. Ook de (vereniging)scheidsrechters moeten deze app gaan gebruiken om de digitale spelerspassen te controleren en om na de wedstrijd het wedstrijdverloop  vast te leggen.

Het gebruik van de computers in het jeugdsecretariaat behoort hiermee tot het verleden daar het digitale wedstrijdformulier alleen via de Wedstrijdzaken App gebruikt kan worden.

Mocht je de Wedstrijdzaken App van de KNVB nog niet geïnstalleerd hebben op je mobiele telefoon doet dit alsnog voor a.s. zaterdag. 

Hierbij een korte instructie om de app te installeren en om de app te gebruiken:

1. Installeer via de app store van je mobiele telefoon de wedstrijdzaken app van de KNVB;

2. Bij het starten van de app kun je je inlog aanmaken o.b.v. het e-mail adres wat vastligt in Sportlink;

3. Binnen de app kun je vervolgens je eigen gegevens inzien via ‘Mijn Gegevens’. In dit onderdeel dien je alleen nog aan te geven hoe de zichtbaarheid van je eigen gegevens op onder andere het wedstrijdformulier is (Normaal, Beperkt of Afgeschermd);

4. Via de optie Programma binnen de App zien de leiders vervolgens het wedstrijdprogramma van hun eigen team en kunnen aanpassingen doen in het wedstrijdformulier. De scheidsrechters zien via deze optie de wedstrijden waarvoor ze ingepland zijn en op zaterdag gebruiken om spelerspassen te controleren en na de wedstrijd de uitslag vast te leggen.  

Voor zowel scheidsrechters, leiders zijn op de volgende link binnen de KNVB website uitgebreide instructies via video’s en handleidingen beschikbaar:

http://www.knvb.nl/assist/assist-bestuurders/wedstrijdzaken/wedstrijdbepalingen/digitaal-wedstrijdformulier-veld--en-zaalvoetbal/mobiel-dwf-veldvoetbal/ondersteuning

Zoals voorheen gebruiken de pupillen jonger dan JO13 geen (digitaal) wedstrijdformulier. Het doorgeven van de uitslag dient nog te geschieden in het jeugdsecretariaat (zoals voorheen) waarna de uitslag verwerkt wordt in sportlink.

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25