Teamindeling

Bij Sparta’25 wordt onderscheid gemaakt tussen prestatieteams en recreatieteams. Voor de prestatieteams worden spelers geselecteerd. De bedoeling van het selecteren is om iedere voetballer de mogelijkheid te bieden zich maximaal te ontwikkelen op zijn of haar eigen niveau en zodoende het spelplezier te verhogen.

Een speler die op te laag niveau speelt ontwikkelt zich niet maximaal. De andere kant van het verhaal is dat een speler die op een niveau moet presteren dat hij niet aankan, vaak overgeslagen wordt door medespelers en onder een dusdanige druk komt te staan dat het de ontwikkeling van de speler en diens spelplezier belemmert.

Sparta’25 start met selecteren vanaf de JO8. Zelfs op deze leeftijd zijn er al grote verschillen waar te nemen tussen talentvolle en minder talentvolle spelers. Om de talentvolste spelers niet te belemmeren in hun ontwikkeling worden zij opgenomen in prestatieteams.

Spelers moeten te alle tijden hun talenten tot maximale ontplooiing kunnen laten komen. Om de weerstand te verhogen en dus de ontwikkeling te versnellen kunnen we bij grote talenten overgaan tot plaatsing in een volgende leeftijdsgroep!

Voor alle leeftijdsgroepen (JO19 t/m JO8) geldt dat de selectieteams zullen bestaan uit de meest talentvolle spelers van deze leeftijdscategorie.

Meisjes spelen bij Sparta’25 tot en met de JO15 gemengd met de jongens. Daarna maken zij wanneer mogelijk de overstap naar het meisjesvoetbal. Wanneer een meisje echter in aanmerking komt voor een prestatieteam in de JO17 of JO19 mag hier in overleg met de HJO van worden afgeweken.

Wisselingen in teamindeling gedurende het seizoen zijn uitzonderlijk en worden slechts uitgevoerd indien goedgekeurd door groepsleider en assistent HJO van de betreffende categorie.

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25